CONNEX STUDIEPUNT
HET PUNT VOOR LEERBEGELEIDING

Wij zijn allebei leerkrachten met jarenlange ervaring in het (basis)onderwijs. Onze passie en kracht is het werken met kinderen, waarbij we het belangrijk vinden om samen met het kind te ontdekken wat nu al mogelijk is of wat mogelijk kan worden.

Met name bij leerlingen vanaf groep 7/8 merkten we dat ze soms vastlopen in het onderwijs door factoren als faalangst, moeite met plannen, concentratie en motivatie. Kortom, de executieve functies. We zijn ons gaandeweg steeds meer gaan richten op het ontwikkelen van deze executieve functies, door middel van het volgen van de trainingen 'ik leer leren' en de opleiding Kernvisiemethode.

Via Ik leer leren gaan we samen met het kind op zoek naar de voorwaarden die nodig zijn om te kunnen leren. Waar huiswerkbegeleiding vooral gaat over de inhoud van de vakken, gaat Ik leer leren over HOE te leren.
Via de Kernvisiemethode helpen we kinderen te ontdekken welke leerstrategie goed bij hen past. Vaak zie je bij kinderen die vastlopen in het onderwijs, dat zij een voorkeur hebben voor denken in beelden en vanuit hun gevoel. Met deze methode leert het kind zijn eigen persoonlijke kracht kennen en kan het vanuit die kracht leren. En niet onbelangrijk: het plezier in het leren komt weer terug en daarmee ook het zelfvertrouwen.


Ons team

Henriëtte Bolk


Gespecialiseerd in Leren Leren, gecertificeerd 'Ik leer leren'-trainer (opleidingscentrum Tea Adema), gecertificeerd kindercoach, gecertificeerd Kernvisiecoach.


 Karin Krops


Gespecialiseerd in Leren Leren, gecertificeerd 'Ik leer leren'-trainer (opleidingscentrum Tea Adema), studiecoach, gediplomeerd i-Coach.